Főoldal » Kézilabda: A Szkopjén keresztül juthat BL-be a Szeged

Kézilabda: A Szkopjén keresztül juthat BL-be a Szeged

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A lehetőség adott, már csak élni kell vele. Az EHF (Európai Kézilabda-szövetség) kedvező döntést hozott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata számára. A magyar klubnak ha a Bajnokok Ligája főtáblájára szeretne jutni, a Metalurg Szkopje elleni párharcban kell diadalmaskodnia. 

Az Atlético Madrid múlt heti csődje és megszűnése után egy hely szabaddá vált a Bajnokok Ligája főtábláján. A spanyol csapat pótlását pedig magyar szempontból kedvező módon oldotta meg a nemzetközi szövetség. 

Azok után hogy az igen sikeres spanyol Atléticó Madrid a múlthéten csődöt mondott, vagyis megszűnt, így a Bajnokok Ligája főtábláján szabaddá vált egy hely. A nemzetközi szövetség a magyar klub szempontjából nagyon kedvezően döntött. Az eredeti tervek alapján, előbb egy szabad kártyás tornán kellett volna a Pick-nek kivívnia a részvételt úgy, hogy előbb gyakorlatilag egy elődöntőt játszott volna a Skopjéval, majd ha továbbjut akkor a másik mérkőzés (Montpellier-Wisla Plock) győztesével játszott volna ki-ki meccset a főtáblára jutásért.   

Szerencsésen alakultak azonban a dolgok a Tisza-parti együttes számára, miután eggyel kevesebbet kell játszania a csapatnak. Amennyiben a Szeged az oda-visszavágós küzdelemben legyőzi a Metalurg Szkopje gárdáját, akkor teljesen biztos, hogy a főtáblán van, így tehát Bajnokok Ligája résztvevő. Ami egyébként a másik párharcot illeti, ők sem maradnak ki a jóból, hiszen ott is egy oda-visszavágós párharcban dől el a dolog.  

Nos ami még kedvezőbb lehet a magyaroknak, hogy a visszavágót Szegeden rendezik, ezt egyébként Andorka Sándor, az EHF versenybizottságának magyar tagja árulta el. A találkozókra majd augusztus 28 és szeptember 1 között fogják megrendezni.

Képforrás: Szeged.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?