Főoldal » Élőhely-rehabilitáció a Hortobágyon

Élőhely-rehabilitáció a Hortobágyon

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Hortobágyi Nemzeti Park területén található Nagy-Szik szikes élőhelyen 2012-ben elinduló rehabilitáció a tervek szerint halad, a munkák nagy része befejeződött. 2013 végére már rendelkezésre állnak olyan madártani adatok, melyekből levonhatjuk a rehabiltiáció rövid távú eredményeit, s következtethetünk a hosszabb távon elvárt eredményekre is.

Nagy-Szik életkép (Oláh János)

2013 nyarán, a földmunkák által kialakított Nagy-Szik gazdag madárközösségeknek nyújtott táplálkozó területet és ami még fontosabb, több madárfaj fészkelését is sikerült “elérni”, melynek részletesebb eredményeit lentebb lehet értelmezni. A szikes tómeder kialakítása nagyon fontos lépés volt, hiszen a legfontosabb sziki karakterfajok szempontjából döntő jelentőségő a megfelelő vízborítottság és vízmélység, valamint természetesen a vízhez kapcsolódó növényzet is.

…folyt…

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?