Főoldal » Tiszafa Éve Rendezvénysorozat

Tiszafa Éve Rendezvénysorozat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A közönséges tiszafa, vagy tiszafenyő (latin nevén Taxus baccata) a tiszafafélék (Taxaceae) családjába, a Taxus nemzetségbe tartozó, nálunk védett (eszmei értéke 10 000 Ft), örökzöld fa.

A tiszafa majd’ egész Európában honos (Nyugat-, Közép- és Dél-Eruópa), de előfordul Északnyugat-Afrikában, Észak-Iránban és Délnyugat-Ázsiában. Magyarországon középhegységekben találkozhatunk vele, legismertebb előfordulási helyei: Bükk (Ómassa), Lillafüred, Herend környéke, Bakonybél környéke és a leghíresebb a védett szentgáli tiszafás. 

A Tiszafa Éve rendezvénysorozat keretén belül itt, Szentgálon tartják meg 2011. szeptember 9-10. között (a 16/C erdőrészlet alatti réten) a „Magánerdő növekvő szerepe a vidékfejlesztésben” c. rendezvényt.

Házigazda és Rendező a MEGOSZ (Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége), részletes program ezen a linken található.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?