Főoldal » Viharkár több, mint 1200 fürj pusztulását okozta

Viharkár több, mint 1200 fürj pusztulását okozta

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A szombati vihar teljesen megrongálta fóliasátrat, amelyben az állatokat tartották, az értékes madárállomány közel 70 százaléka pusztult el.

Szabó István vállalkozó az MTI-nek vasárnap elmondta: a kár becslések szerint is közel egymillió forint. A vállalkozásnak biztosítása nem volt. A 31 éves pusztaföldvári vállalkozó elmondta: három évvel ezelőtt nyert 2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást a Fiatal Gazda program forrásaiból. A vállalkozást 50 ivarérett madárral indította, és azóta a saját termelésű tojásokból és vásárolt szaporító anyagból mostanra 1800 darabra nőtt az állomány. A sátor alatt tenyésztett 1800 fürjből 600 kifejlett madár volt, a többi növendék. A biztosítási összeget a vállalkozó nem tudta fedezni, az állatok pusztulása miatt most szinte a nulláról kell újraindítania a termelést.

Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2012/05/13/19/Viharkar_tobb_mint_1200_furj_pusztult_el_.aspx 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?