Főoldal » 150 év- 150 kép ( Rippl-Rónai Emlékkiállítás )

150 év- 150 kép ( Rippl-Rónai Emlékkiállítás )

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kaposvár, a művész szülővárosa, emlékkiállítással emlékezik meg a festőről. Rippl-Rónai József (1861 – 1927) születésének 150. évfordulója alkalmából a somogyi megyeszékhely, illetve a város megújult kulturális központja, az Agóra így tiszteleg a neves festő előtt.

A „Rippl-Rónai emlékkiállítás, 150 év-150 kép” című tárlat augusztus 13-tól az év végéig, december 31-ig tart nyitva.
A kiállításra a legtöbb festményt – szám szerint ötvennyolcat – a Magyar Nemzeti Galéria adta kölcsön gyűjteményéből Kaposvárnak, de érkeztek képek a kaposvári, a pécsi, a szegedi és a győri múzeumból, valamint magángyűjtőktől is.

A tárlat különlegessége, hogy sok festményt most először tekinthetnek meg a képzőművészet iránt érdeklődők, továbbá az is, hogy a látogatók Rippl-Rónai mind a négy egymást követő fő művészi korszakából kapnak ízelítőt.

A megnyitón a város polgármestere a Rippl-Rónai-emlékév kiemelt eseményének nevezte az év végéig látogatható tárlatot. Nyilvánosságra hozta, hogy hamarosan egy új látogatóközponttal bővül a festőművész – ma múzeumként működő – egykori otthona a Róma-hegyi villa, amelyet parkjával együtt megújítanak és amelynek átadása méltó zárása lesz a Rippl-Rónai emlékévnek.

A kiállításnak otthont adó kaposvári Agóra Kulturális Központ szeptember elejétől a korábbinál sokkal szélesebb körű szolgáltatásokkal és programokkal várja majd a helybelieket és a környező települések lakosait. A létesítmény csaknem hatvan civil szervezetnek, művészeti iskoláknak, táncegyütteseknek, színtársulatoknak és a Vaszary Képtárnak ad majd otthont.

Forrás: MTI

Képek: www.metropol.hu, www.mixonline.hu, www.programturizmus.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?