Főoldal » Egyszerű barackos sütemény

Egyszerű barackos sütemény

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hozzávalók:

  • 75 dkg kemény sárgabarack
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi só
  • 2 dkg margarin
  • 1 evőkanál finomliszt

 

Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, ebe egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a cukrot és a fűszereket. A vajat megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor már nem nagyon meleg, de még folyós, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába. Végül átszitáljuk a lisztet, és azt is hozzákeverjük a masszához. Egy tepsit kikenünk a margarinnal és alaposan kilisztezzük. Míg a sütő melegszik, a barackot megmossuk, héjtalanítjuk és a magházzal lefelé a tésztára nyomjuk. Az ínyencek a magházba darált diót, vagy barna cukrot is tehetnek. A süteményt nagy lángon 10 percig sütjük, majd lejjebb kapcsoljuk a sütőt, és közepes fokozaton további 15 percig, vagy tűpróbáig sülni hagyjuk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?