Főoldal » Frogner-park (Oslo)

Frogner-park (Oslo)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Oslo legnagyobb parkja a 32 hektárnyi területű Frogner-park, ahol az 1869-1943 között élt szobrászművész, Gustav Vigeland alkotásainak szabadtéri múzeuma található. A monumentális szoborparkban, amelyet talán egy „huszadik századi barokk kertnek” lehetne nevezni, a művész több száz szobrát tekinthetjük meg, köztük a Monolitot, az Életkereket és a közkedvelt Méregzsákot. A park legmagasabb és legnépszerűbb Vigeland-alkotása a 46 láb magas Monolit nevű oszlop. A parkban találhatók még hidak, szökőkutak és egy piknikezésre alkalmas terület is, amely nyaranta nagyon közkedvelt.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?