Gombás lecsó

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 50 dkg champion gomba
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál piros fűszerpaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 késhegynyi törött fekete bors
  • 1 csipetnyi kristálycukor

 

Elkészítés:

A szalonnát egy mély serpenyőben megpirítjuk, majd a zsírjára rátesszük a hagymát. Az egészet lefedjük és néha megkeverjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Kevés sót teszünk rá, majd rászórjuk a vékonyra szeletelt gombát. Fedő alatt addig főzzük, míg a gomba levet nem ereszt, ezután levesszük a fedőt és zsírjára pirítjuk az ételt. Lehúzzuk a tűzről, hozzá tesszük a zöldpaprika-karikákat, majd újra öt percig pároljuk fedő alatt. Ekkor kerülhetnek rá a fűszerek és a paradicsom. Addig főzzük, míg a paradicsom üvegesedni nem kezd. Rizzsel, vagy krumplival tálaljuk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?