Főoldal » Húsvéti finomságok 3. Grissini

Húsvéti finomságok 3. Grissini

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ideális választás nem csak húsvéti vendégvárásra, hanem baráti összejövetelekre,borozgatásokra is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl tej
  • 2 csipet só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • sonka tetszés szerint

     

Elkészítés:

Az 1 dl tejbe belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt, hozzáadjuk az 1 teáskanálnyi cukrot és felfuttatjuk. A lisztet, vizet, sót és cukrot beletesszük egy nagy tálba és összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.

Az alaposan összedolgozott tésztát egy órán keresztül hagyjuk kelni, majd meglisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Ezután vékony csíkokra szeleteljük és az így kapott csíkokat megsodorjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a csíkokat lhelyezzük és negyed óráig pihenni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra és megkenjük a csíkokat vékonyan tejjel. Eután a tepsit sütőbe helyezzük, majd addig sütjük amíg szép aranybarna színűvé nem válik.

A kész csíkokat sonkával betekerjük és tálaljuk.

A recept a következő oldalon is megtekinthető.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?