Főoldal » Kortárs kiállítás Bécs mellett: az Essl Múzeum

Kortárs kiállítás Bécs mellett: az Essl Múzeum

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Essl Gyűjtemény Klosterneuburgban közel 5000 kortárs osztrák és nemzetközi művész műalkotásait mutatja be.

A 3200 nm-es területű múzeum magába foglal többek között egy nagyarányú kiállítási területet, egy szoborkertet, egy kávézót és egy könyvesboltot.  Évente több cserekiállítást is rendeznek itt.
A múzeum az egyik leggazdagabb nemzetközi és osztrák kortárs művészeti gyűjteménnyel büszkélkedhet.  Klosterneuburg mintegy 20 kilométerre van Bécs városközpontjától, de ingyenes buszjáratok indulnak oda az Albertinától. Már kívülről is meglepő látványt nyújt: a Heinz Tesar által tervezett épület egyszerre modern és egyszerű. A mostanra hétezer darabos gyűjtemény alapja Agnes és Karlheinz Essl magángyűjteménye, amelyben olyan alkotók művei szerepelnek, mint Valie Export, Günter Brus és Hermann Nitsch. A kiállítás a 20. és 21. századi művészet széles spektrumát mutatja be: a bécsi elvont művészetet, a 70-es évek kezdeti bécsi realista törekvéseit, az „Új Festészet” 80-as évekbeli korszakát és a jelenkori pluralizmus különböző stílusait. Példa nélküli az osztrák festészet dokumentációja 1945 óta. A múzeum kezdő művészek alkotásait is bemutatja, ehhez nyújt segítséget az Essl Award CEE elnevezésű díj, mely lehetővé teszi a fiatal alkotók megismertetését. Az Essl gyűjtemény célja, hogy a birtokában lévő műveket a lehető legszélesebb kör számára tegye hozzáférhetővé, méghozzá úgy, hogy a nézők a mű, a fény, a tér és a mozgás összjátékát is megtapasztalhassák. A nézelődés után érdemes megpihenni a múzeum kávézójának teraszán, ahonnan kiváló kilátás nyílik a szoborparkra és a környékbeli szőlőhegyekre.

Forrás: www.utisugo.hu

 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?