Főoldal » Lifestyle hotelek – az életöröm szállodái

Lifestyle hotelek – az életöröm szállodái

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Néhány éve jelentek meg az úgynevezett lifestyle-hotelek a turisztikai szolgáltatók kínálatában. Az elnevezés frappáns, azonban mit is jelent ez a kifejezés? Mit adnak az ilyen szállodák egy minőségi 3*, 4*. vagy 5* hotelhez képest? Múló divat, vagy értékes új irányzat ez?

Az új trend alapvetően arra a társadalmi változásra épít, amely az embereket a rohanás, a reklámzaj, a pénzhajhászás helyett a nyugalom középpontba helyezésére, a egészségtudatos életmód követésére ösztönzi. Tükrözi azt az igényt is, amely a turizmusba is egyre inkább begyűrűzik: az egyénre szabott nyaralás lehetőségét.

Egy minőségi, vagy kifejezetten luxus színvonalú szálloda adhat ugyan kényelmet és elsőrangú kiszolgálást, de a lifestyle hotelek megközelítését sokkal inkább az emberközpontúság, a testre szabott gyógyászati és kényelmi szolgáltatások és az egészséges táplálkozás jellemzi. Sokkal több ez, mint az alagsorban elhelyezett pezsgőfürdő, vagy a néhány négyzetméteres medence, esetleg egy jó vega menü, vagy kényelmes ágy – egy igazi lifestyle szálloda az utazó életszemléletéhez, életstílusához igazodva lehetővé teszi, hogy a vendégek kellemes és kikapcsolódást nyújtó környezetben töltődjenek fel lelki és fizikai értelemben egyaránt, majd energizáltan, belső nyugalommal térjenek vissza mindennapi életükbe.

Lifestyle Hotel Mátra - MátrafüredHotel Caramell - BükfürdőHotel Spirit Sárvár

A fenti szemléletnek megfelelően számos ilyen szálloda épül meg erdei, vagy hegyi környezetben, illetve gyógyfürdők mellett. Magyarországon és a világ egyéb részein is sok ilyen hotelben foglalhatunk szobát. Mire figyeljünk hát lifestyle hotelszoba foglalásakor (természetesen személyes igényeink mellett)?

– A szálloda berendezése, belső és külső környezete ne zavarja a maximális kikapcsolódásunkat. 
– A hotel ötvözze a pihenés (relaxáció) és feltöltődés (energizálódás) lehetőségeit. 
– A szálloda által nyújtott ellátás és étkezés tegye lehetővé a testi és lelki megtisztulást.
– A hotel minden korosztály részére kínáljon testre szabható szolgáltatásokat, ne legyenek “muszáj” programjaink. 
– A szálloda a lehetőségekhez képest minden tevékenységében tükrözze a környezettudatos szemléletet.

Buddha-Bar Hotel Budapest Boscolo Hotel New York Palace BudapestContinental Hotel Budapest

Természetesen azt nem tudhatjuk, hogy évtizedek múltán milyen trendek uralják majd a turizmust, de lifestyle hotelek mindenképp jó irányba, az igényesség és testreszabhatóság, az egészség- és környezettudatosság felé viszik a szakmát.

Ti milyen lifestyle hotelekben nyaraltatok-teleltetek? Milyenek a tapasztalataitok?

Forrás : https://swisshalley.com/hu/blog/utazas/lifestyle-hotelek-az-eletorom-szallodai

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?