Főoldal » Madurodam – Hollandia legkisebb városa

Madurodam – Hollandia legkisebb városa

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Madurodam – Hollandia legkisebb városa
A miniváros keletkezésének szokatlan története van, eltérően a többi parktól. A Maduro házaspár alapította részben jótékonysági célokra, részben az 1945-ben a dachaui koncentrációs táborban elhunyt fiuk emlékére. 1952-ben nyitotta meg kapuit. Alapjában véve azóta nem változott, egyetlen új épület a Schipol repülőtér modellje.

Apró részletekig élethű város 1: 25 arányban. Hollandia nevezetes városait, épületeit, csatornáit, folyóit, tavait, utcákat, hidakat, vasutakat, repülőteret jelenítik meg két téma köré csoportosítva: építészet és a víz.
Az egész évben nyitvatartó minivárosban az utakon autók, a folyókon és csatornákon hajók közlekednek, a kávézókban vendégek ülnek és a világ leghosszabb minivasútja is itt látható.
Láthatjuk a főváros kormányzati központját, Alkmaar híres sajtpiacát, az utrechti templomot, amely 112 méter magas tornyával Hollandia legmagasabb temploma.

Szerző: Schmidt Valéria

Fotók: Creative Common)

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?