Főoldal » Mesebeli várak – Hohenwerfen

Mesebeli várak – Hohenwerfen

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hohenwerfen mesebeli középkori várát meredek sziklafalra építették 1077-ben.  Avár 155 méter magas sziklás csúcsról tekint le a Salzach folyó völgyére a Tennen- és a Hagen-hegységben. Salzburgtól délre kb. 40 kilométerre fekszik.
Az “Élményvár” ma számtalan látogatót fogad a világ minden tájáról.  A várba panoráma lifttel is feljuthatunk. A vár múzeumai mellett számos rendezvény, koncert, várjátékok, színházi előadások, sólymász bemutatók vonzák a vendégeket, családokat, felnőtteket, gyermekeket egyaránt.

A vár megtekintésekor Audioguide áll rendelkezésre kilenc nyelven (magyarul is).
Csoportok számára, korábbi bejelentkezéssel tematikus vezetések kérhetők “A néma fogoly mesél”, vagy “Schinder Bärbel” címmel. Az előbbi Steinwender József történetét meséli el, akit hitbeli konfliktusok miatt vetettek börtönbe és 22 éven keresztül raboskodott a várban. Némának tettette magát, hogy a szörnyű kihallgatásoktól megmeneküljön.
Ausztria egyes vidékein a boszorkányüldözés, a boszorkányperek még a 17. században is szokásban voltak. “Schinder Bärbel” tematikus vezetésen tragikus történetekkel ismerkedhetünk.
Április 1-től október 30-ig látogatható.

Forrás: http://www.salzburg-burgen.at/de/werfen/index.htm

Fotó: Creative Commons

Több fotó: http://www.salzburg-burgen.at/de/werfen/erlebnisburg-hohenwerfen/impress…

 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?