Főoldal » Mini City – a valóság miniatűr változatban

Mini City – a valóság miniatűr változatban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Mini City egy olyan egyedülálló interaktív kiállítás gyermekek számára, ahol a kicsik az ő méreteiknek megfelelően felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyektől többnyire tiltva vannak.

A feje tetejére állítjuk a számukra megszokott világot, így lehet belőlük árus, pénztáros, orvos, autószerelő vagy hírmondó néhány órára, illetve akár szobafestőként vagy világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. A kiállítás célja olyan tartalmas elfoglaltságot nyújtani a 3-12 éves korosztálynak, ahol a méretben rájuk szabott környezetben közelebbről is megismerhetik szüleik világát. 

A gyermekek által kedvelt szerepcserés szituációkban izgalmas kalandokat élhetnek át a MiniCityben.

Hiszen melyik kislány ne szeretne valóban fodrászkodni?
Melyik kisfiút ne vonzana a lehetőség, hogy egy igazi autót szerelhet?

A kiállítás igazi családi program, ahol az aktív szülők – vállalva a szerepcserét – részt vehetnek a játékban, vagy a mini város utcáin a szemlélődő pozíciót is választhatják. Az egyes kiállítóterekben animátorok segítik eligazodni a gyermekeket, és egyben felügyelik a játékos munkát. 

És hogy mi mindent láthatnak? Nézzünk egy kis ízelítőt!

Az Opel autószerelő műhelyben a gyerekek kereket cserélhetnek, keréknyomást és olajszintet mérhetnek és más autószereléssel kapcsolatos feladatokat is elláthatnak. A műhelyben a kicsik kapnak egy overált is, hogy valóban szerelőnek érezzék magukat. 

A Trilak festőműhelyben a gyerekek szabadon mázolhatják össze a falakat. Megkötések nélkül élhetik ki művészi indíttatásaikat, és beleélhetik magukat a szobafestők szerepébe.

A Libri jóvoltából létrehoztak egy hangoskönyv sarkot, ahol természetesen hagyományos könyvek is megtalálhatók a gyermekeknek szóló könyvek teljes skáláját felvonultatva. A könyvsarokban a kicsik hallgathatnak meséket hangoskönyv formájában.

A Bio Hair Hajstudió szalonjában a gyerekeknek teret adnak arra, hogy fodrászosat játszanak, és valódi környezetben élvezzék a munkát.

Videó: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UCxJUKHMCpg

Az Erste Bankban a kicsik játékos formában megismerkedhetnek a banki világgal, betekinthetnek egy bank biztonsági rendszerébe, és a pénz világával kapcsolatos kvízjátékokban mérettethetik meg magukat.

A Spar szupermarketben a gyerekek kiszolgálhatják a vevőket, kezelhetik a kasszát, számolhatnak pénzt, vagy akár a másik oldalról is élvezhetik a szituációt és indulhatnak bevásárló körútra.

A Pombär sztárszínpadon a gyerekek saját videóklipet forgathatnak, illetve kötetlenül kiélhetik szereplési vágyaikat.

A Tények stúdióban most a kicsik mondhatják a híreket, és bejárhatnak egy teljesen élethű kivitelezésű tévéstúdiót. Bepillanthatnak a kulisszák mögé, megismerhetik a televízió világát.

A Maggi okoskonyhában a kicsik felfedezhetik Anyu világát. A tematikus napokon meghívott szakácsok tanítják majd a gyerekeknek, hogy hogyan tudnak a leghatékonyabban segíteni otthon.

A KRESZ parkban a gyerekek elsajátíthatják a közlekedési szabályokat, illetve gyalogosan vagy mini motorok segítségével gyakorolhatják is a megtanultakat. A parkban a gyerekek biztonságát animátorok felügyelik.

A Rendőrségként kialakított helyszínen a gyerekek megismerkedhetnek a rendőrök mindennapi munkájával. Vehetnek ujjlenyomatot, készíthetnek rendőrségi fotókat, felülhetnek egy igazi rendőrmotorra, de akár egy cellát is kipróbálhatnak.

Videó: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HSKI–OOuTQ

A fotóstúdióban green-box technikával készítenek fotókat a gyerekekről. A képeket átdolgozzák úgy, hogy nyomtatásban úgy tűnik majd, mintha a kicsik a világ különböző pontjain tettek volna látogatást. Hazavihetnek fotókat, melyen az Eiffel torony, a Niagara vízesés, vagy akár az egyiptomi piramisok mellett kapták őket lencsevégre.

A Nestlé babaszobában a három év alatti gyerekeknek nyújtanak tartalmas elfoglaltságot, míg idősebb testvéreik felfedezik maguknak a Mini Cityt. A babaszoba szülői felügyelettel vehető igénybe. A szobában a kicsiket, mesékkel, rajzsarokkal, és más kreatív játékokkal várják.

A Budapest Touristnak köszönhetően egy interaktív falfelületen a gyerekek megtalálhatják és azonosíthatják fővárosunk nevezetességeit.

Fedezzük fel együtt a valódi világot játékos formában!

A kiállítás helyszíne: MiniCity, Skála épület, Budapest, Nyugati tér 1-2.
Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10:00-19:00

A kreatív gyermekvárosról bővebb információkat a www.mini.city.hu oldalon olvashattok.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?