Főoldal » Nemzetközi Halfesztivál a napfény városában…

Nemzetközi Halfesztivál a napfény városában…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tizenötödik éve, hogy szeptember első hétvégéjén (szeptember 1-4.) a halászlé fenséges illata tölti be a szegedi Tisza partot. Amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy bográcsban halászlevet főzzenek a szegedi híd alatt, és ezzel kiérdemeljék Frank Sándor Venesz díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrendet.

Már csütörtök este a szegedi híd alatt lányok sütik a halat. A felejthetetlen illatok és lenyűgöző látvány hatására kiéhezett több tízezer járókelő vendégül látásáról a rakpartra kitelepülő halászcsárdák gondoskodnak, de nem maradhatnak el a cukorkák, a mézes-, és kürtös kalács sem.

A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál egyik rendezője, a Roosevelt téri Halászcsárda gondoskodik arról, hogy a fesztivál hétvégéjén a vízi bástyára felállított Óriás Bográcsban a legjobbféle Szegedi Halászlé folyamatosan rotyogjon. Itt mindösszesen 14 ezer adag halászlét főznek az esemény ideje alatt!

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=ro8PsDoR3cQ&feature=player_embedded#!

Tíz órakor a figyelem a magasba összpontosul majd, ahonnan egy “szögedi boszorkány” repülve hozza az óriás bogrács halászlébe való paprikafűzért, míg a jó halászlé alapjához való makói hagyma Tiszán érkezik.

A neves esemény arra hivatott, hogy az ízletességéről híres Szegedi Halászlé főzési hagyományait tovább örökítse és a halat, mint egészséges ételt népszerűsítse. A fesztivál ideje alatt a jóféle halak sülve, főve is megkóstolhatók. A halfesztivál bográcshelyei idén új helyszínekkel bővült, hogy a vendégek és a halfőzők kellemesebb környezetben élvezhessék az ízeket és a programokat.

A főzőcske közben a család apraja nagyját remek programok várják. A halételek mellett kiváló minőségű hazai borok és pálinkák hozzák hangulatba a népet, akik rock, country, népzene és cigányzene kíséretében mulatozhatnak.

A kézműves vásár rengeteg különféle portékát kínál, a sátrak a régi hídtól majdnem az árvízi emlékműig sorakoznak. Mindeközben lehetőség nyílik sétarepülésre, hőlégballonozásra és tutajozásra. A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál programjai a tűzijáték és a lézershow látványosságaival zárulnak.

Bővebb információk a fesztiválról és a programról: www.halfesztival.hu

Képek: www.programturizmus.hu, www.szegedma.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?