Főoldal » Szüreti Fesztivál a Kadarka és a Bikavér hazájában

Szüreti Fesztivál a Kadarka és a Bikavér hazájában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szekszárd az ország egyik legrégibb vörösboros vidéke, szőlőkultúráját a rómaiak honosították meg. A szőlőültetvények nagy része a borvidék kiemelt adottságú termőhelyein terül el, ahol a családok már évszázadok óta foglalkoznak borkészítéssel, melynek hagyományait generációkon keresztül örökítik tovább. Erre a gazdag borkultúrára épül Szekszárd és térségének borturizmusa, amely évről évre több látogatót vonz a térségbe.

Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre a Szüreti Fesztivál. A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál.
A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezik meg a fesztivált.

Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városunkba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, utcabál, táncház szórakoztatják a közönséget.

A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi.

A szombat esti folklórműsorban megválasztjuk 2011. Szüret Szépét, aki egy évig viseli a kitüntető címet, és 2012-ben a rendezvény arca lesz. A Borudvarban egy utcányi borkóstolási lehetőség, szekszárdi borászok kínálják a hegy levét.

Bővebb információk és forrás: www.szekszardiszuretinapok.hu

Képek:www.utazzitthon.hu,www.boraszprotal.hu,www.szekszardiszuretinapok.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?