Tökfőzelék

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hozzávalók:

  • 1,5 kggyalult tök
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dltejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 késhegynyi pirospaprika

 

Elkészítés:

A hagymát olajon aranysárgára pirítjuk, a gyalult tököt rárakjuk, megsózzuk, és ecettel gyengén meglocsoljuk. Kis lángon, fedő alatt pároljuk, mert a tök a sótól levet enged. Beletesszük a finomra vágott kaprot, és a lisztes tejföllel besűrítjük. Kevés piros paprikával megszórhatjuk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?