Főoldal » Töltött paprika

Töltött paprika

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hozzávalók:

  • 12 db zöldpaprika
  • 1,5 lparadicsom ivólé
  • 45 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi fehér őrölt bors

Elkészítés:

A darált húst a rizzsel, a sóval, borssal, tojással összegyúrjuk. A tölteléket az ereitől megtisztított, megmosott paprikákba tömködjük. A forrásban lévő paradicsomlébe rakjuk, sóval, cukorral ízesítve 30 percig főzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük vele a paradicsomlét, és még pár percig főzzük.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?