Töltött tök

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ha már unod a töltött húst…. Itt egy finom, laktató étel, melyet a téli szezonban ajánlok igazán.

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db zsemle
  • 2 dltej
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  •  

Elkészítés:

A friss, héjától megfosztott sütőtököt (érdemes nem a klasszikus, édes fajtát választani, hanem a főzőtökre emlékeztető, de sárga bélű sütőtököt) negyedekre vágjuk és kikaparjuk a magjait. Egy szikkadtabb zsemlét2 dlmeleg tejjel eldolgozunk, majd hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott hagymát, a főtt rizst és a tojást. A masszát fűszerezzük, majd a hűtőben fél órát pihentetjük. A tök belsejét megkenjük sóval vagy ételízesítő fűszerkeverékkel, majd a kész masszával megtöltjük. Húsz percre – vagy amíg a hús közepe is átsül – közepesen meleg sütőbe tesszük. A tetejére ízlés szerint reszelt sajtot is szórhatunk. Köret nélkül is kiadós és mutatós étel.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?