Főoldal » Toszkán varázslat – Toszkán Szigetek Nemzeti Park

Toszkán varázslat – Toszkán Szigetek Nemzeti Park

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ki ne ismerné Alexander Dumas világhírű regényét, a Monte Cristo grófját? De vajon, hogyan választotta Dante éppen Monte Cristo szigetét regénye címének és tudjuk-e vajon, hol található Monte Cristo szigete?

Az író a Toszkán szigetekre látogatott, itt találkozott a Monte Cristo névvel, ugyanis Elba szigetén kívül még hat nagyobb sziget alkotja a szigetvilágot: Giglio, Capraia, Giannutri, Gorgona, Pianosa, és Montecristo. Dumast az itteni élményei késztették a regény megírására. A 7 nagy szigeten kívül pedig kb. negyven kisebb sziget is tartozik a védett tengeri területhez

Giglio szinte érintetlen gránit szigete 21 km2. Elba után a legnagyobb. Capraia 19 km2-nyi területével a harmadik legnagyobb. Mindkettő lakott.

Montecristo szigete Elbától kb. 40 km-re fekszik, a lakatlan szigetek közé tartozik. Tengerbiológiai rezervátumként működik, így látogatása korlátozott és csak szervezetten látogatható. A sziget érdekes élőlénye a montecristói kecske.

A leghosszabb sziget Pianosa, 18 km hosszú. Valamikor börtönként működött. Ma is élnek még itt „szabadlábon” foglyok a sziget foglyaként.

Giannutri sziget a legdélebbi tagja a szigetvilágnak 20 állandó lakosával. A legkisebb sziget pedig Gorgona, amely ma is börtönként működik. Egy kicsi terület kivételével védett az egész sziget.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?