Főoldal » Trakošćan romantikus vára

Trakošćan romantikus vára

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Távol a város zajától, festői környezetben magasodik Trakošćan vára Horvátországban, Varasdtól kb. 40 km-re és 7 km-re a szlovén határtól. Az első vár a 13. században a Zagorjei grófság védelmére épült. Első ismert tulajdonosai a Cillei grófok voltak. A 15. században Corvin Jánosé majd Gyulay Jánosé volt.

II. Miksa 1584-ben Draskovics Györgynek ajándékozta. A család a 2. világháborúig birtokolta a várat. A 19. század elején V. Draskovics György építette a mai romantikus várkastélyt és a várat körülölelő parkot romantikus parkká alakította egy gyönyörű mesterséges tóval. A tó nemcsak díszítő eleme volt a parknak, hanem gazdasági jelentősége is volt, mivel halas tó volt az építtető idején.
A tó körüli  erdős sétány barangolásra csalogatja a látogatót.

Utolsó tulajdonosa  X. Draskovics János 1945-ben családjával Bécsbe költözött.

A várkastélyban ma bútortörténeti kiállítás látható.  A múzeumot 1952-ben kezdték el kialakítani. Ma is látható még a vadász- és  a lovagterem, a zeneszalon, a Draskovics család galériája és a fegyvergyűjteményt is megcsodálhatjuk a látogatás során.

Szerző és fotók: Schmidt Valéria

További fotók

 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?