Főoldal » Tréfás török tradíciók

Tréfás török tradíciók

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

“Sokszor hallhatjuk, hogy „ahány ház annyi szokás”, de ez a népekre ugyanúgy igaz. Minden országnak megvannak a maga hagyományai, melyek hol érthetetlenek, hol érdekesek, hol pedig viccesek. 

Sokszor tapasztaljuk, hogy mikor egy másik kultúrával találkozunk, sokkolhatnak az ottani hagyományok, amiket egyszerűen meg kell emészteni. Vannak betegesebbek és egészségesebbek, de a humor az örök kedvenc. Vessünk néhány pillantást a törökökre és vicces szokásaikra!

Dinnye, sajt, raki
Vannak dolgok, amik összetartoznak, és nem létezhetnek egymás nélkül. Míg az Egyesült Államokban az emberek sült csirkét és gofrit esznek, a törököknek más megszokott ételkombinációjuk van. Mély szerelemként írják le az élményt, mikor rakit (török ánizskivonatos tönkölypálinka) isznak, közben pedig dinnyét és sajtot esznek. Számukra ezen ételek és italok külön fogyasztása szinte bűn.

Csipkés tévé
A nagymamák néhány zavaró dekorációs céllal előszeretettel helyeznek csipkés ruhaanyagot a televízió tetejére. Arra precízen odafigyelnek, hogy ne túl nagy részét takarja el a képernyőnek, ez körülbelül a felső rész felét jelenti. Ezt csak akkor alkalmazzák, ha a televízió nem papírvékony.

Dudálj, mikor zöldre vált a lámpa!
A törökök türelmetlen emberek. Úgy reagálnak a zöld lámpára, mint amikor a bikák a piros színt megpillantva támadni kezdenek.

Adok-kapok
A törökök nagyon vendégszerető embernek tartják magukat. Ha küldesz a törökországi szomszédodnak egy frissen sütött pitét, ő úgy érzi, kénytelen sütni egyet cserébe. 

Hagy folyjon!
Ez az egyik legfurcsább hagyományok egyike: ha elutazik valaki, akivel együtt élsz, dobj egy pohár vizet az autó után, és így az utazás olyan könnyedén fog lezajlani, mint ahogy a víz folyik.

Ajándék papucsnak ne nézd a fogát!
Míg a „normális” emberek étellel vagy alkoholos itallal kínálnak – már ha szerencsés vagy –, mikor törökökhöz mész vendégségbe, ők egy tiszta pár papucsot adnak. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra: elérik, hogy kint hagyd a piszkos cipődet és kifejezik vendégszeretetüket.”

Forrás:

http://www.turkinfo.hu/index.php?oldal=keres&&reszletek=talal&&tbl=tvmozi&&mi=352

http://www.rtlklub.hu/sorozatok/szulejman/cikk/528363

Fotó:

http://www.nlcafe.hu/utazas/20100317/torok_gyorstalpalo_tenyek_es_tevhitek_35_izgalmas_pontba_szedve/

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?