Főoldal » Vaníliafelfújt

Vaníliafelfújt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hozzávalók:

  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dltej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliacukor

 

Elkészítés:

A lisztből, vajból és forró tejből sűrű mártást készítünk, kicsit hűtjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját. A fehérjét felverjük jó keményre, és óvatosan a mártáshoz keverjük. Kizsírozott, lisztezett pudingformába öntjük, és 20-25 percig gőz fölött főzzük, vagy gőzben sütjük. Vaníliamártással vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?