Főoldal » 50 éves a KAP

50 éves a KAP

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A héten indította útjára a Bizottság a CAP@50 címet viselő kommunikációs kampányát, amelynek középpontjában a közös agrárpolitika létrejöttének ötvenedik évfordulója áll. A KAP öt évtizede biztosítja az európai polgárok számára a biztonságos élelmiszer-ellátást és a vidéki térségek életképességét.

1962-ben a KAP létrehozásával a fő cél elsősorban az elegendő mennyiségű élelmiszer biztosítása, valamint a gazdálkodók jobb életkörülményeinek előteremtése volt. Ez a termelés támogatásával és a feleslegnek a termelői árak fenntartását biztosító felvásárlásával volt megoldható. Az élelmiszer-ellátás biztonsága ma is fontos ugyan, de a KAP-on belül – az évtizedekig tartó reformok nyomán – megjelentek olyan új elemek is, mint az éghajlatváltozás kérdésével vagy a természeti erőforrások fenntarthatóságával kapcsolatos politikák, továbbá kiemelt témává váltak állatjóléti kérdések is. A mostani kampány ennek a hosszú folyamatnak az áttekintésében is segítséget nyújt majd.

Az egy éven át tartó kommunikációs kampány számos kezdeményezést foglal magában: többek között interaktív weboldal indul, vándorkiállítás nyílik, különböző audiovizuális és nyomtatott ismertető anyagok jelennek meg, és számos rendezvényre is sor kerül majd Brüsszelben, illetve az Európai Unió tagállamaiban.

A 22 nyelven elérhető, 50 éves a KAP címet viselő interaktív weboldalon olvashatunk a KAP 50 évéről, valamint folyamatos tájékoztatást nyújt az Európa-szerte megrendezésre kerülő különböző eseményekről.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.