Főoldal » A debreceni húsüzem sorsa…

A debreceni húsüzem sorsa…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Állami kézbe kerül a bezárt debreceni húsüzem

Mikor indul újra a debreceni húsüzem?
Megmenekül a debreceni húsüzem.
Újra lesz munkája a debreceni húsüzem volt dolgozóinak.

Ilyen és ehhez hasonló sajtóhírek jelennek meg az egykor szebb időket megélt húsüzemről

A felfokozott várakozás oka az, hogy szeptember végén a legrégebbi dolgozó felmondási ideje is lejár. Papp László alpolgármester a Napló érdeklődésére elmondta, hogy a Magyar Fejlesztési Bank egyik projektcége vásárolja meg a szlovákoktól az üzemet, amit magyar bérlők üzemeltetnek majd tovább.

A kérdésre, hogy mikor lesz a volt húsüzem dolgozóinak, vagy legalább egy részüknek munkája, egyelőre nem tudott pontos választ adni.
Hozzátette azt is, hogy a bank és a leendő bérlők közt a közeljövőbe tárgyalások kezdődnek, ekkor dőlhet el, mikor indul újra a munka az üzemben. Seprényi Lajosné, a bezárt cég üzemi tanácsának egykori elnöke igyekszik tartani a lelket volt kollégáiban, de saját bevallása szerint igen türelmetlenek a munkanélkülivé vált dolgozók.

A debreceni húsüzem korábban azért zárt be, mert a Debreceni Csoport Húsipari Kft. tulajdonosai nemet mondtak arra az ajánlatra, amelyet a múlt héten a munkaügyi központtal egyeztetve Papp László, debreceni alpolgármester közvetített, és amely szerint az állam jelentős támogatást nyújtana a 400 dolgozó bérének és járulékainak megfizetéséhez, ha vállalják, hogy június 30-a után is működtetik az üzemet. Ugyanakkor vezető nem zárkózott el attól, hogy a létesítményt és a berendezéseit eladják vagy bérbe adják.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.