Főoldal » A fenntarthatóság útjai…

A fenntarthatóság útjai…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az idén 20 éves Magyar Környezeti Nevelési Egyesület – más hasonló civil szervezetekkel együttműködve – országos konferenciát rendez. Várnak minden érdeklődőt, akinek mondanivalója van, vagy tanulni szeretne a fenntarthatóságról!

A konferencia helyszíne, programja:

A konferencia Budapesten, több helyszínen kerül megrendezésre. A program csütörtökön a Magyar Természettudományi Múzeumban kezdődik, ahol a múzeumok és iskolák együttműködését ismerhetik meg a résztvevők a környezeti nevelés területén. Péntek reggeltől plenáris előadások, szekció-előadások és a konferencia közönségének aktív közreműködésére építő műhelymunkák keretében olyan témák kerülnek terítékre, mint lelki és testi egészségünk karbantartása, természet és társadalom sokszínűségének megőrzése, a közösségek, a tudás és a művészet szerepe a fenntarthatósághoz vezető úton.

A felkért plenáris előadók közt vannak a környezetvédelem olyan nagy egyéniségei, mint Sólyom László, Vida Gábor és más, most előtérbe kerülő szakmai területek kiemelkedő szakemberei, többek között Kajner Péter, Komlósi Piroska, Magyar Anna, Molnár Zsolt, Zacher Gábor.

További előadók jelentkezését várjuk a szekciókba, hogy minél több tapasztalat, vélemény kerülhessen a közönség elé!

Előadás bejelentésére a konferencia honlapján van lehetőség. Szombat délután ünnepi üléssel és az azt követő vacsorával, vidám együttléttel ünneplik a résztvevők a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 20 éves jubileumát.

Vasárnap terepi sétákkal zárul a program; a XI. kerület védett és nem védett területeit járhatjuk be szakavatott vezetők irányításával.

A szerveződő programról folyamatosan tájékozódhatnak a konferencia honlapján.

 A konferencia időpontja:

2012. szeptember 20-23, csütörtök délutántól vasárnap délig.

A konferencia védnökei:

Pálinkás József, az MTA elnöke

László Ervin, a Budapest Klub elnöke

Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere

A részvétel feltételei, jelentkezés:

Az érdeklődők a konferencia honlapján regisztrálhatnak.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.