Főoldal » A földalapú támogatás reformja…

A földalapú támogatás reformja…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az EU állásfoglalása alapján csak az kaphatna területalapú támogatást, aki a földje bizonyos százalékán ökológiai védőzónát alakít ki.

Több helyen is elhangzott, hogy 2014-től változik a földalapú agrártámogatás rendszere. Zuberecz Tibor megyei fővadász, a megyei vadászszövetség elnökhelyettese elmondta, megszületett az Európai Unió mezőgazdasági szakbizottságának állásfoglalása.

E szerint csak az kaphatna területalapú támogatást, aki hajlandó a földje bizonyos százalékán ökológiai védőzónát kialakítani. Ez lehet zöldugar, méhlegelő, vadtakarmány-keverék, vadvédelmi sövény, bogárteleltető bakhát. Mindez a vadgazdálkodást, a vadak táplálékhoz jutását, fészkelését is segítené.

A megyei vadállományról Zuberecz Tibor elmondta, amit a természet tavaly elvett, azt úgy néz ki, idén visszaadja. Vagyis a fácán- és mezeinyúl-állomány tavalyi zuhanása után idén a kedvező időjárásnak köszönhetően rég nem látott szinten van a szaporulat. A vadászatra jogosultaknak az egyik legfontosabb teendőjük, hogy megfelelő élőhelyi feltételeket teremtsenek az apróvadaknak. A megye vadgazdálkodásában ugyanis továbbra is ez a húzóágazat.
BEOL/AgroLine

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.