Főoldal » A gombák világa

A gombák világa

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Győrfi Júlia: Csiperketermesztés nemcsak vállalkozóknak

Már a könyv címe is szokatlan: a csiperkegomba termesztéséről szól, nemcsak vállalkozóknak. Akkor kinek még? Természetesen mindenkinek: a komposzt előállítóitól, a termelőkön, a feldolgozókon, a forgalmazókon át a fogyasztókig. Miért van szükség erre a sajátos könyvre – tehetjük fel a következő kérdést? Azért, mert a csiperkegomba az elmúlt 10 évben az egész világban, nálunk pedig különösen kimagasló pályát futott be, a hazai kertészeti termelés egyik legsikeresebb ágazatává lett. Az ebben résztvevőknek szóló elismerés után újabb kérdés, hogy miként tudjuk ezt a fejlődést tovább folytatni, meg van-e hozzá az igény, megteremthetőek-e a feltételek, és ha igen, hogyan? A kiváló szerző ezt a feladatot tűzte maga elé, ezt kívánja segíteni a könyvében feltett kérdésekre, problémákra adott válaszaival.

G. Chevalier – H. Frochot – Z. Bratek: Az európai fekete szarvasgomba

(Burgundi szarvasgomba – Tuber uncinatum Chantin)

A két francia és egy magyar szerző munkája áttekinti a gomba biológiai jellemzőit, természeti környezetét, a gyűjtéssel és termesztéssel kapcsolatos tudnivalókat, és természetesen a tartósításhoz, fogyasztáshoz is hasznos tanácsokat ad.

A könyvet mintegy száz színes kép illusztrálja, található benne magyarországi lelőhelytérkép, továbbá részletes ismertetés néhány hazai és erdélyi termőhelyről. 

Rimóczi Imre: Magyarország leggyakoribb gombái

Hazánk nagygomba világából mutat be a szerző 93 fajt. Ezek között a leggyakoribb ehető gombákat és azokat a mérgezőket is, amelyekkel gyakran együtt élhetnek, egy időben teremhetnek. A természethű képek és a részletes leírások bepillantást engednek ebbe a különösen gazdag világba, amely környezetünk része, minden hasznával és veszélyével. Az étkezésre gyűjtött gombát ezért mindig ellenőriztesse szakértővel.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.