Főoldal » A ló és lovasa…

A ló és lovasa…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Lovas nemzet a magyar – tartja a mondás, és ez könyvkiadásunkon is érződik. 

Novotni Péter: Magyar lovak

Ennek a könyvnek írásakor, szerkesztésekor nem a szokásos módon vette a szerző sorra a lóval kapcsolatos tudnivalókat, a ló eredetétől napjainkig.

Bodó Imre – Hecker Walter: Lótenyésztés, lótartás, lóhasználat

A lovak tartása, tenyésztése sokrétű feladat. Gondoskodni kell a megfelelő elhelyezésről,az egészséges takarmányozásról, a tiszta ivóvízről, az életkornak, fajtának megfelelő mozgáslehetőségről egyaránt.

Robert M. Miller: Értsük meg a ló viselkedését

Dr. Miller könyvében azt magyarázza el, hogy ha megismerjük a ló gondolkodásmódját, akkor befolyásolni tudjuk a magatartását. A szerző szerint a ló szándékai felismerhetők, még mielőtt valóra váltaná őket.

Dr. Gerd Heuschmann: Ne árts!

A Kiadó jó érzékkel válogat a lovas szakirodalom nemzetközileg elismert szaktekintélyeinek műveiből, a magyar lovas ágazat jobbításáért tenni akaró, minden lószerető, lovas barát számára.

Gottfried Brem: A lipicai ló – a tudomány tükrében

A könyv a lipicai lóról – a világ legrégebbi kultúrlófajtájáról – és az állományain végzett kutatások legújabb tudományos eredményeiről szól.

Philippe Karl: Lókiképzés

A szerző, Philippe Karl, aki 13 évig volt a saumur-i elit lovasiskola, a Cadre Noir belovaglója, a ló anatómiai, fiziológiai és etológiai tulajdonságai alapján magyarázza meg a lovaglás fontos törvényeit, szabályait…

Novotni Péter – Dr. Pataki Balázs: Nyeregben és bakon

Ebben a könyvben a szerzők bemutatják, hogy hol foglal helyet a ló korunk emberének életében. Képekben és szövegekben igyekszenek bepillantást engedni a kedvtelésből tartott lovak és gazdáik mindennapjaiba, a lovak és a gyerekek meghatóan őszinte kapcsolatába, a lovassportok izgalmaiba.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.