Főoldal » A ló igényeihez igazodó tartás – ingyenes előadás Szombathelyen

A ló igényeihez igazodó tartás – ingyenes előadás Szombathelyen

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Március első hétvégéjén rendeztek meg egy ingyenes előadássorozatot Szombathelyen a Ló igényeihez igazodó tartás címmel. Az érdeklődők pályázhattak, a szerencsések számára étkezést és szállást biztosítottak a szervezők.

Utólagosan is szeretném megköszönni ezt a rendkívül hasznos hétvégét Dénes Péter, Dr. Hecker Walter és Dr. Hevesi Ákos Uraknak, akik a színvonalas, érdekfeszítő előadásukkal, hatalmas tudásukkal nyűgözték le a nagyérdeműt.

Szombaton hallhattunk felejthetetlen gondolatokat az evolúció és háziasítás történetéről, a fontosabb fajtákról és a tenyésztési alapismeretekről, a lóanatómiáról és az állategészségügyről, a takarmányozásról valamint a balesetvédelemről.

Vasárnap a lovas felszerelések és a tartástechnológia témakörök kerültek előtérbe.

Az előadássorozat végét egy tesztírással zártuk, ahol több érdekesség is tudtomra jutott. Hálás köszönet ezért, mert ezek a tankönyvekben nincsenek benne. Pl. hogy a sziú indiánoknak köszönhetjük a galopp-pályákról ismert ‘zsoké testtartást’, vagy azt, hogy a magyarokat csak a XIX. századtól hívják lovas nemzetnek, és nem, nem a huszárok miatt, hanem mert mi láttuk el egész Európát kiváló jukker lovakkal.

Tudomásom szerint hamarosan Zalaegerszegen  újra megtartják az előadásokat (jelentkezni a lovasok.hu-n lehet), és remélhetőleg  nem csak ismétlése, hanem folytatása is lesz ennek a nagyszerű kezdeményezésnek!

Vezérkép: http://edca.typepad.com/.a/6a011278de342f28a4014e8913667a970d-pi

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.