Főoldal » A szakmai ismeret fontossága…

A szakmai ismeret fontossága…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM döntése alapján 2012. január 1-jétől kilenc agrárszaklap kiadása átkerült a NAKVI-hoz.

A szakminisztériumi döntés célja, hogy ezek a folyóiratok továbbra is az agrártudományok színvonalas fórumai legyenek és biztosítsák a tudományos műhelyekben, valamint a hazai és határon túli doktori iskolákban zajló kutatások eredményeinek közzétételét a szakmai közvélemény számára.

Az említett lapcsalád mellett NAKVI adja ki A falu című folyóiratot és a Magyar Vidéki Mozaik magazint is, amelyek főként a vidékfejlesztés aktuális kérdéseit és eseményeit mutatják be évszakonkénti megjelenéssel.

A képzés területén az Intézet évtizedes múltra visszatekintő tapasztalattal rendelkezik. Alapvetően az agrárirányú képzések értékteremtő munkáját segítik azzal, hogy tankönyveket adnak ki, vizsgatételeket készítenek, a vizsgákon pedig szakembereik látják el a felügyeletet. Az iskolai rendszerű képzéseken nagyon fontos a korszerű tudásanyag átadása, ezért a NAKVI megpróbálja a legújabb tudományos és szakmai ismereteket beépíteni a tankönyvekbe.

A vidék- és területfejlesztés, az oktatás valamint a szaktanácsadás területén kézzel fogható változások zajlanak napjainkban, ezek alakításában és végrehajtásában a NAKVI tevékenyen részt kíván venni, az ebből adódó kihívásoknak pedig meg kíván felelni. Ezért az Intézet folyamatosan együttműködik azokkal a kormányzati és civil szervezetekkel, amelyek az újonnan létrejövő struktúrákban szerepet kérnek és vélhetően kapnak majd.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.