Főoldal » A szakszótárak fontosságáról…

A szakszótárak fontosságáról…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Adrian Grozavu – Ludovic Stefan Kocsis: A környezetvédelem és a földtudományok többnyelvű multimédia szótára /+CD/

A szótár hozzávetőleg 3300 címszót, kifejezést, mozaikszót tartalmaz a környezetvédelem és a földtudományok témaköréből. A fogalmakat 11 európai nyelven – angol, francia, finn, görög, magyar, német, olasz, portugál, román, spanyol és szlovák – tartalmazza a feldolgozás.

Gallyas Csaba – Petrikás Árpádné: Növénytermesztési szótár

A szótár szókészletét a növénytermesztés és a szorosan hozzá kapcsolódó tudományágak területéről gyűjtötték a szerzők a kötetbe. Tartalmazza a kultúr- és gyomnövények, a kártevők és a kórokozók nevét, a növénynemesítés és az agrometeorológia alapfogalmait is. Nem hiányoznak a szótárból az öntözés, a melioráció, a gépesítés szakszavai sem. 

Kovács Terézia: Magyar-angol környezetvédelmi értelmező szótár

A szótár hiánypótló műnek számít a maga nemében. Napjainkban nagyobb hangsúlyt kap a környezet védelme, mint korábban bármikor, tehát egyre több olyan szöveg keletkezik, amelynek megértéséhez speciális szókincset hordozó szakszótár szükséges. 

Kállay Miklós – Lelkes Lajos: Szőlészeti és borászati szótár

Nem tematikus szerkezetű szótárunk a szőlész és borász szakma szókincsét tartalmazza: ötezernél több szócikket. Az ábécé szerint sorba rendezett magyar szakkifejezések a két ágazat különböző területeinek (a szőlőnövény biológiája, morfológiája, biokémiája, termesztéstechnológiája, technikai eszközei, művelési módjai, a borászati technológia, kémia, mikrobiológia stb.) szavait ölelik fel. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.