Főoldal » A szaktanácsadásról…

A szaktanácsadásról…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tanácsadás = szolgáltatás

Az agrártermékek piacra jutását, a minőségi alapanyag-termelés ráfordításainak elősegítését, a nélkülözhetetlen erőforrások megteremtését a kormányzat jelentős központi forrásokkal segíti. E támogatásokhoz történő hozzájutás feltételrendszerét az évente megjelenő pályázati felhívások tartalmazzák.

A mezőgazdasági vállalkozások naponta kényszerülnek olyan döntéshozatalra, amelyhez széles körű ismeretre van szükség. Egyidejűleg ismerniük kell a közgazdasági szabályokat, összefüggéseket, piaci-, banki-, technológiai-, biológiai ismeretek tömegére van szükségük. Ezek összegyűjtése, áttekintése és feldolgozása, a célirányos tevékenység meghatározása munkaidejük jelentős részét igénybe venné, és emellett nem biztos, hogy mindig a legoptimálisabb döntést tudnák hozni.

A szaktanácsadó célja éppen ezeknek a feladatoknak részbeni átvállalása azáltal, hogy a vállalkozás belső összefüggéseit, lehetőségeit figyelembe véve segítse a hatékonyság növelését. A szaktanácsadók feladata a felmerülő problémák komplex kezelése.

A szakminisztérium e célok elérése és segítése érdekében  határozta el, már 1993-ban egy olyan Szaktanácsadói Névjegyzék felállítását, amelybe azok a
szaktanácsadók kerülhetnek, akik alkalmasak a problémák ilyen szintű kezelésére és pártatlanul, befolyástól mentesen – szolgáltatási jelleggel – tudják segíteni a hozzájuk fordulókat.

A szaktanácsadói szolgáltatást a szakminisztérium pénzügyileg is támogatja.

Szaktanácsadói névjegyzék

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.