Főoldal » A széndioxid másik oldala

A széndioxid másik oldala

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Lépten-nyomon halljuk, olvassuk a média csatornáin keresztül: Csökkentsük a légszennyezés mértékét! Emelkedik a széndioxid mennyisége a levegőben. Az üvegházhatást modellezik kutatók világszerte és publikálják a következményeket.

Gondoltunk-e más szemszögből a széndioxidra?

Foglalkoztunk-e vele elég komolyan, hogy elegendő mennyiség álljon rendelkezésre a növények számára, hiszen ezt a vegyületet belélegezve szénhidrátokat állítanak elő a fotoszintézis során, végtermékként a levegőbe juttatják az oxigént. 

Dr. Mőcsényi Mihály írta a következőket:

“Szakkönyvekből azt tanultuk, hogy a növények a vízben oldottan, a talajból veszik fel a tápanyagokat. Ez téves, mert példaként az erdei fenyő fájának több mint 50 %-a szén, közel 44 %-a oxigén, mintegy 6 % a vízből származó hidrogén és 0,5 % sincs – a talajból felvett nitrogén, illetve ásványi anyag.” Agrofórum, 2009. december

A hajtatásban már régóta értik és használják a széndioxid áldásos hatását, tudják és vallják a kertészek, ezen anyag adagolása nélkül nem érnek el elegendő hozamot és megfelelő minőséget. A növények számára szükséges 1.000-2.000 ppm mennyiség helyett, csak mintegy 380 ppm áll rendelkezésre.

Szántóföldre, ültetvényekben az utóbbi évekig nem leltek széndioxid utánpótlásra, míg egy osztrák fiatalember – Peter Huemer-Hartl-, a véletlen folyamán rátalált a megoldásra, az Agrosolutionra.

Finomra őrölt ásványi anyagokat permetezett ki burgonyára annak reményében, hogy sikerül eltömíteni a burgonya bogarak légzőnyílásait, így elpusztítja a kártevőket. A kísérlet végeredménye másképp alakult, mint amire számított, a rovarok vígan szaporodtak tovább. A kezelt területen lévő növények sztómáin keresztül az Agrosolution bejutott és a levél belső szöveteinek savanyú pH-jának hatására felszabadult a széndioxid, elősegítve a szénhidrátok képzését, javítva a fotoszintézis hatásfokát. A növények erőteljesebben növekedtek, a termésátlagok megemelkedtek a kezeletlenhez viszonyítva.

Számos országban alkalmazták szántóföldi és kertészeti kultúrákban, egyetemi kutatások igazolták, kísérleti intézetek, környezetvédő cégek mutatták ki, hogy a széndioxid “trágyázással” a környezet megóvása mellett, – mivel biológiai anyagot juttatnak ki és a széndioxid a levél belsejében képződik, – emelkedik a növények termésátlaga, javul a stressztűrő képességük és vízgazdálkodásuk.

Az annyira rettegett széndioxidszint növekedés a légkörben, a széndioxid, mint a növények számára elengedhetetlen táplálék, kibékíthetetlen ellentét. 

Ezt oldotta fel az Agrosolution, mely dúsítja a növényi szervezet építőanyagát, a széndioxidot, mindezt környezetbarát módon. Növeli a termés mennyiségét, a beltartalmi értékeket, nagyobb árbevételhez jutatva alkalmazóját. A hagyományos tápanyag-utánpótlás határait túllépve lehetőség nyílik a növények genetikai terméspotenciáljának kiaknázására szántóföldön és hajtatásban egyaránt.

A tiszta növényi energia a jövő alapja…

http://agrosolution.hu/letoltes/#tab=%231

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.