Főoldal » A találkozások hidat építenek az emberek közé

A találkozások hidat építenek az emberek közé

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Faiskolai Börze szervezői tudják, hogy hidat nem csak fából és nem csak két part közé építhetünk. Hidat építenek a találkozások, a beszélgetések is, méghozzá az emberek közé – nyitotta meg pénteken V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a 18. Faiskolai Börzét Szombathelyen.

A kétnapos börzén 93 résztvevő 1.200 m2 -en állít ki, jelen van négy holland, egy dán és egy cseh kiállító is. A szombathelyi vásár Közép-Európa egyik legjelentősebb faiskolai szakkiállítása, a térségben csak a varsói börze nagyobb ennél.

De nemcsak a faiskolai vásár, hanem Nova leendő Integrált Közösségi és Szolgálattó Tere (IKSZT) is hídként köti majd össze az embereket. A közösségi tér alapkövét ugyancsak pénteken tették le.

V. Németh Zsolt ünnepi beszédében felidézte a Lánchíd alapkőletételét, amiről azt tartották, hogy az alapkővel együtt a polgári egyenlőség alapjait is lefektették. Az államtitkár kiemelte: a novai IKSZT alapkövével a közösségi élet megújulásának, feléledésének alapjait tették le. A közösségi terek összekötnek minket, ahogy Pestet és Budát összeköti a Lánchíd.

A novai önkormányzat több mint 50 millió forintot nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) a beruházás megvalósítására. A pénzt a Gönczi Ferenc Művelődési Otthon bővítésére, felújítására fordítják. Az épület alapkövében elhelyezték a beruházás tervdokumentációját, az épület látványtervét, a Novai Hírmondó különszámát és a pénteki Zalai Hírlapot. Az IKSZT feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson az alacsony lélekszámú településeken élőknek.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.