Főoldal » A technika ördögei…

A technika ördögei…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

X. Axiál Gépkezelői Olimpia
2012.06.02 Baja, Petőfi-sziget

Az 1998-2002. között értékesített Manitou rakodógépek darabszáma jó okot adott arra, hogy hagyományteremtő céllal megrendezzék első Manitou Kezelői Olimpiát azoknak, akik rendszeresen ilyen típusú gépekkel dolgoznak. A rendezvény helyszínéül egy bajai üres terület szolgált, melyen jelenleg az Axiál Kft. Alkatrész Logisztikai Központja ékeskedik.

A versenyt 2002-2004 között három alkalommal rendezték meg Baján, majd egy év kihagyással 2006-ban új helyszínre, Hódmezővásárhelyre helyezték át. Ebben az évben indították el először a női-, valamint az úgynevezett buli futamot, lehetőséget adva a hölgyeknek és a „nem hivatásos” kezelőknek a megmérettetésre.

2008-ban az eseményre a mogyoródi HUNGARORING Adventure Parkban, június első hétvégéjén került sor. Ekkor már 108 versenyző küzdött egymással nyolc pályán. Azon túl, hogy egy újabb Manitou Kezelői Olimpiát rendezett a cég , egyúttal megünnepelték az Axiál-Manitou 10 éves forgalmazói kapcsolatát.
2009-ben a verseny visszatért eredeti helyszínére, Bajára. Az Axiál hisz abban, hogy az ilyen jellegű rendezvényeknek a közösségformálás szempontjából is fontos szerepük van, és itt nem csupán a versenyzőkre, de a városban és a környéken élőkre is egyértelműen gondolnak. A versenyzőknek új feladatokkal, új pályákkal és más-más típusú gépekkel kell megbirkózniuk.

2010-ben a tengerentúlon nagy hagyományokkal bíró kompaktrakodók kezelőit is harcba küldték.  A Gehl kezelők is megkapták a lehetőséget, hogy önálló versenypályán, saját gépeik legapróbb trükkjeit is kihasználva mérettessék meg magukat. Az új gépek versenybe állításának következtében a rendezvény neve Axiál Gépkezelői Olimpiára módosult.

A Technikai sportok napja alcímet a 2011-es évben, a kísérőprogramok jellege miatt kapta a rendezvény, hiszen bemutatkoztak az Axiál által szponzorált autó-, motor- és motorcsónak versenyzők, valamint kalandos, „benzingőzzel” átitatott programokon vehettek részt a vendégeink.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.