Főoldal » A termőföld vásárlás támogatásáról…

A termőföld vásárlás támogatásáról…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM Sajtóiroda tájékoztatója szerint Magyarországon 2007-ben lett meghirdetve a17/2007. (III. 31.) FVM rendelet szerinti birtokfejlesztési hitel kamattámogatás és 99/2007. (IX. 19.) FVM rendelet alapján működő birtok összevonási célú termőföld vásárlási támogatás, amelyek a termelők termőföld vásárlási igényét voltak hívatottak támogatni eredetileg 2009. december 31-ig, majd az Európai Unió Tanácsának határozata alapján egészen 2013. december 31-ig.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar gazdálkodók – bár rendkívül rövid határidővel – újból jogosultakká váltak ezen támogatások igénybevételére.

A támogatás igénybevételének alapvető feltételei nem változtak, azonban tekintettel arra, hogy a termőföld vásárlási támogatási programok 2013. december 31. után történő meghosszabbítása uniós jogi eljárási okokból erősen kétséges, kizárólag a 2013. december 5-31-e közötti időszakban megkötött hitelszerződések/adásvételi szerződések után lehet igénybe venni támogatást.

A birtokfejlesztési hitel kamattámogatás esetében fontos változás, hogy a kérelmezőnek az első igényléskor, de legkésőbb 2013. december 31-ig csatolnia kell a hitelszerződés egy eredeti példányát. A kamat megfizetéséről szóló igazolást a „Bevallás az államháztartással szembeni egyes juttatások igényléséről” című nyomtatványhoz kell mellékelni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.