Főoldal » A tökéletes kombináció eredménye: Scarlet Talisman

A tökéletes kombináció eredménye: Scarlet Talisman

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A sok sok bevezető után végre eljutottunk Scarlet Talisman-hoz, aki fontos szerepett töltött be azon a farmon, ahol jelenleg vagyok. Scarlet Talisman apja Talisman Bey, így apai oldalról a Bay-Abi, Bay El Bey géneket hordozza, anjya pedig FVA Bey Pashah, akinek anyja az a Bey Shah, aki Bask unokája. Tehát Scarlet anyai oldaláról nézve pedig Bask vér csörgedezik ereiben.

Scarlet most 21 éves, sárga arab telivér kanca, még mindig vígan legelészik a virginiai farmon. Kiváló egészségi állapotnak örvend, pedig 4 évvel ezelőtt majdnem megváltak tőle (de ezt majd akkor fejtem ki, amikor Patrickről fogok mesélni). Kisgyermekek lovagoltatására a legjobb választás. Nyugodt, kezes, jóindulatú teremtés.

Ezért szeretem ezeket az arab lovakat. Itt mindegyik annyira kedves, jóindulatú, nem bántanának szándékosan senkit. De emellett pedig tüzesek, élettel teliek, gyönyörűen ügetnek és vágtatnak, öröm nézni, mikor átszelik a legelőt, csupán mert kedvük van egyet futni. Figyelnek mindenre, érdeklődőek, energikusak. Egyszerűen csodálatos teremtmények!

Visszatérve.

Scarlet első csikója, Angyl Afire (apja Renegade NA), aki 2003-ban született. Apai nagyapja az 1985-ös születésű Afire Bey V, aki a Varian Arabians 4. generációját képviseli a ménvonalon (Bay El Bey unokája). Bay-Abi anyja volt Angyl, innen ered a név. Renegade NA tulajdonosa tartozott Scarlet tulajdonosának, Steve Pekarynak, de fizetni nem tudott. Végül megegyeztek egy fedeztetésben. Így történt, hogy egy évvel később egy szép napon Angyl világra jött, s ezzel elkezdődött egy új csoda. Angyl most 10 éves, és van egy 3 éves méncsikója, Equifire, akire majd még visszatérek részletesebben, de egyenlőre annyit róla, hogy T Ö K É L E T E S !!! Egyszerűen nem tudok szóhoz jutni, mikor nézem. Olyan csodálatos a mozgása, a temperamentuma, a színe, a felépítése, minden!

Angyl Afire-el elkezdtem foglalkoni egy pár napja. Halter, azaz kézbe mutatásra készítem fel. Nem azért, mert mutatni akarja a tulaj, hanem mert én szeretném megtanulni, hogyan kell egy teljesen nyers lovat erre betanítani. A Halterról majd később részletesebben, de engedjétek meg, hogy megjegyezzem: egész jól haladunk!

Vezérkép: Scarlet Talisman, saját fotó

Galéria: http://www.allbreedpedigree.com/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.