Főoldal » A valódi természetvédelem

A valódi természetvédelem

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kedves Olvasó,

Dencs Boglárka vagyok, jelenleg természetvédelmi mérnöknek tanulok. Az elmúlt pár évben betekinthettem a természetvédelem kulisszái mögé, és mondhatom: merőben más, mint ahogy az kívülről látszik.

Természetvédő. A legtöbb emberben ez a szó, egy magát fához láncoló GP aktivistát jelent. Nem, nem ilyenek vagyunk. Persze fontos a figyelem felkeltés is, de az ebben a szakmában dolgozó emberek legtöbbször láthatatlanok. Minennapos harcokat folytatnak a bürokráciával a még megmaradt kevés értékes zöld területért. Sokszor hiába. Nem, nem azért csinálják, mert szeretnek keresztbe tenni a nagyvállalatoknak (akik általában nem törődnek azzal, hogy éppen egy védett területre szeretnének építkezni). Érted teszik. Értünk. Hogy ne betondzsungelben kelljen élnünk. Hogy még láthassunk olyan növényeket, állatokat, melyek ma már valószínűleg nem léteznének az ő láthatatlan kezük nélkül. Ha a természetvédelem nem létezne, talán az emberiségnek a mainál is kevesebb ideje lenne hátra. Higgyétek el, megéri betekinteni ebbe a világba, megéri megérteni, hogy ezek a nagyszerű emberek min is munkálkodnak.

Bejegyzéseimben szeretnék majd sok érdekes témát előhozni. Bemelegítésként azonban védett növényeket mutatok be, mert Magyarországnak is megannyi gyönyörű kincse van, amit meg kell őriznünk. Sokszor azonban pont a tudás hiánya az, ami vesztüket okozza.

Remélem sikerült felkeltenem az Érdeklődésed!

Jó olvasgatást!:)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.