Főoldal » A vízügyi tevékenység korszerűsítése…

A vízügyi tevékenység korszerűsítése…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Belügyminisztériumhoz kerülnek a vízügyi igazgatóságok

A VM Sajtóiroda tájékoztatása szerint a közmunkaprogramok összehangolása érdekében a vidékfejlesztési tárcától a jövőben a Belügyminisztérium irányítása alá kerül a 12 területi vízügyi igazgatóság – jelentette be Illés Zoltán  Kiskörén.

A vízüggyel kapcsolatos törvény és rendeletalkotás, a szakmai irányítás és felügyelet, a kutatás-fejlesztés, a hatósági és ellenőrzési feladatok továbbra is a Vidékfejlesztési Minisztérium hatáskörében maradnak. Ezeket a munkákat továbbra is a VM Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi felügyelőségei látják el.

A kormányzat szándékai szerint a vízügyben foglalkoztatott közmunkások száma a korábbi 9 ezerről 35-50 ezerre emelkedik a következő években – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára, amikor felavatta a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. 550 millió forintért felújított kiskörei víztisztító művét.

A szervezeti átalakítás célja, hogy a közmunkaprogram valamennyi eleme egy kézben összpontosuljon, a hatékony irányítás érdekében egy helyettes államtitkárság felügyelete alatt. Ugyanakkor a szakmai, hatósági felügyeletet továbbra is a vidékfejlesztési tárca látja el – tette hozzá.

A kormányzatnak az a szándéka, hogy jelentősen csökkenjen a víziközmű-szolgáltatók száma. Ugyanis miközben a rendszerváltást megelőzően mindössze 33 vállalat látta el az ivóvíz-szolgáltatási és szennyvízkezelési feladatokat, ma 400 társaság működik – mondta az államtitkár. Ez tarthatatlan, hiszen a rendszer szétdarabolását, az amortizálódott közműhálózat felújításának elmaradását eredményezte, ami a hatékony működés rovására ment – szögezte le.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.