Főoldal » A “Zöldmúzeum” bemutatása

A “Zöldmúzeum” bemutatása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Budapest XVIII. kerületéből 2010-ben, egy önkormányzati és uniós projekt keretében elindult Ökomúzeum rendhagyó vállalkozás a web magyar részén. Folyamatosan bővülő kiállításaik révén egyre inkább megismerhetővé, emberközelivé válik szűkebb és tágabb természetes környezetünk. Mindennek helye van, ami ide kapcsolódik: a világegyetem nagy rejtélyeitől kezdve a Föld környezeti értékein át a Kárpát-medence természeti kincseiig. Fejlődő kiállításaik felölelik időben és térben a természetes világ változásait, az ősrobbanástól a lehetséges jövőképekig.

Céljaik azonban túllépnek a passzív ismeretterjesztés kétségkívül nemes feladatán. Egy interaktív ökoportált álmodott meg a szerkesztőbizottság, amelynek fejlesztése, szerkesztése, szépítése a hazai, s később külföldi partneriskolák által valósulhat meg. Diákhoz, felnőtthöz, szakértőhöz és laikus természetbaráthoz egyaránt bizalommal fordulnak, mert meggyőződésük, hogy csak egy közösen felépített ökomúzeum lehet eredményes vállalkozás.

Legújabb kiállítások

A levegő birodalma

Szűkebb környezetünk

Tágabb környezetünk: a világűr

Környezetvédelem a kezdetektől napjainkig

Ember és környezet

A változó klíma

Legnézettebb kiállítások

Ember és környezet

Környezetvédelem a kezdetektől napjainkig

Szűkebb környezetünk

A változó klíma

Az ember és természet érzékeny, kétoldalú kapcsolatának titka az összefogásban rejlik. Alkotóközösségben kívánják szerkeszteni, bővíteni az ökomúzeumot, hiszen az élhető jövő közös célunk. S minden nagy terv, egy kis lépéssel kezdődik, talán éppen e vállalkozás útjára bocsátásával.

A múzeum használatáról: a múzeumtérkép segítségével választhat a kiállítások közül, amelyek a tematikus tárlatokat tartalmazzák.A múzeum szerkesztőbizottságát a kivitelező ICI Interaktív Meteorológia munkatársai és a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium szaktanári kollektívája alkotja.

Megjegyzés: Örömmel fedeztem fel a Zöldmúzeum honlapját az interneten. A kezdeményezés példamutató és követésre méltó.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.