Főoldal » Afrika Expo és Vásár…

Afrika Expo és Vásár…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2013. február 14-17 között kerül megrendezésre a II. Afrika Expo és Vásár, melynek célja, hogy jobban megismertesse Afrikát a látogatókkal.

A rendezvény szervezői és kiállítói meggyőződéssel állítják, Afrikával érdemes és fontos foglalkozni, hiszen a Fekete-kontinens dinamikus gazdasági fellendülést produkál, és egyre erősebb globális szereplőnek számít.

A rendezvény sikerét jelzi, hogy a 12 afrikai ország képviseletében kiállító 25 szervezet a 2011-es, I. Afrika Expóhoz képest nagyobb területen, a 20. jubileumi FEHOVA (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás egyidejű rendezvényeként, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont központi, A Pavilonjában mutatkozik be. A programközpontú rendezvényen az érdeklődők nemcsak ismeretekkel gyarapodhatnak Angoláról, Burkina Fasóról, a Dél-Afrikai Köztársaságról, Etiópiáról, Kenyáról, Kongóról, Maliról, Namíbiáról, Szenegálról vagy éppen Szudánról, hanem jól is érezhetik magukat.

A Lalibela Étterem etióp és kelet-afrikai ételeket, a Fair Trade kávézó afrikai kávékülönlegességet kínál. A vásárfiával készülő standoknál afrikai textilekből varrt ruházati cikkeket, burkina fasoi sheavaj termékeket, afrikai ékszereket, dísztárgyakat, kongói raffia szőtteseket vásárolhatnak.

Az Afrikai Civil Szervezetek standján játszóház várja a gyerekeket, ahol afrikai maszkokat, csimpánzfüleket, agyagból házakat, szívószálból színes ékszereket készíthetnek. Az Afrika Expo ’Teranga’ közösségi terén és a FEHOVA Nagyszínpadán pedig változatos, zenés- táncos afrikai kulturális programok és képvetítéssel kísért előadások gazdagítják a programot.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.