Főoldal » AKG, KAT és Natura 2000 kifizetések

AKG, KAT és Natura 2000 kifizetések

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal december közepén indítja el az EMVA- agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások kifizetését. A 4. gazdálkodási évre 12 902 ügyfél nyújtotta be a kifizetési kérelmét több mint 55 milliárd forint összegre.

Az EMVA-AKG előírásai a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzésére és javítására szolgálnak, ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását, a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat kialakítását.

Az AKG mellett elindulnak a kifizetések a kedvezőtlen adottságú területek támogatására, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatására is. Kedvezőtlen adottságú területekre 2013-ban 8678 ügyfél igényelt támogatást 3,7 milliárd forint értékben, míg Natura 2000 gyepterületek támogatása jogcímben 7738 ügyfél 2,9 milliárd forintra nyújtott be kérelmet.
A kedvezőtlen adottságú területek támogatása a gazdálkodás eredményességének növelésére szolgál. A Natura 2000 területek olyan európai uniós szinten védett helyek, melyekre szigorú gazdálkodási előírások vonatkoznak, s ezek betartását segíti elő a támogatás.

Az utalások mindhárom jogcím esetében folyamatosan, a keresztellenőrzések lezárultát követő 30 napon belül történnek.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.