Főoldal » Akkor most a kutyapiszok lebomlik vagy nem?

Akkor most a kutyapiszok lebomlik vagy nem?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ez az első bejegyzésem…nem gondoltam,hogy túl hosszúra kéne venni, mert hát az induló kis videóban is azt javasolják.

Mindenesetre a téma a kutyakaki. Tudom nem tudományos és nem is éppen helyénvaló de annyi konfliktusom volt már miatta, hogy végre itt az alkalom, hogy talán véleményekhez jussak.

Van egy vizslám. Lakásban. Az életünk azon részét, amit nem munkával töltünk azt Vitézzel töltjük a szabadban. A nagyvárosi lét eredménye, hogyha az embernek nincs sok ideje akkor bizony kijelölt kutyafuttatóra kell vinni az ebet. Más emberek közé, más kutyák közé. 

Soha életemben nem gondoltam volna, hogy ÉN! :) majd összeszedem a kutyakakit. De igen, megteszem. Mert nincs képem otthagyni a fűben és mert látom,hogy mások is ezt teszik (a tömeg nyomása óriási). Anyukám mindig azt mondta, hogy ne törődjek a kutypiszokkal, mert lebomlik. Ezt a szót persze nem értettem de megtanultam. Igaza van, lebomlik. De ahol az ebek végzik a dolgukat ott játszanak a gyerekek. Ezért össze kell szedni. Értem. De egy óriási probléma merült fel bennem ezzel kapcsolatban,  amikor életem első “kutyakaki-gyűjtő zacsiját” vettem: NEYLON zacskó!!!

Kép előnézeteMEnnyi idő alatt is bomlik az le??? ” A lebomlási ideje még nem ismert de elzárt közegben évszázadokig is elállhat. Bár ez elég vitatott téma. Az egyik tanárom az egyetemen például ezer évekről beszélt, újságban olvastam már 500 évet. Bár az egyik legnagyobb hypermarket láncunk szerint az ő eldobható zacsijai olyan hamar lebomlanak, hogy felesleges egyáltalán szemetesbe dobnunk, mert olyan sebességgel “tűnik el”, hogy attól kell tartani, hogy mire hazaérünk a bevásárlásból már csak hűlt helye lesz. Hát igen, volt zacskó, nincs zacskó!!!

Minden esetre ezzel kapcsolatban csak egy kérdésem lenne: Ha nem hagyom ott a kakit hanem felszedem és a neylon zacskóval együtt kidobom a szemetesbe, akkor most jót teszek vagy rosszat? Szerintem a természetnek ártok mert hiába is bomlana le az a kis rakás a fűben, én beleszedem egy zacsiba ami a szeméttelepre ( hívhatjuk hulladéklerakónak is) kerül és ott fogja várni amíg a neylon elbomlik körülötte… Pedig a kutyafuttató azon része ami egy nagy domboldal az mindig tele van ibolyával, gyöngyvirággal, hóvirággal, gyönyörű zöld a fű és kifejezetten mutatósan virágoznak a fák és a bokrok. Elárulok egy titkot: onnan nem szedik fel a kutyások a kakit, mert senki sem szeret felmászni a meredek domboldalra.

Akkor mi a helyes viselkedés? Szedjem a kutyapiszkot egy papírba ami átázik de nem kerül újrahasznosításra, mert hát mégsem rakhatom a papírhulladék-gyűjtőbe így…

Kép előnézete

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.