Főoldal » Állattartói támogatások…

Állattartói támogatások…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Állatjóléti támogatásoknál a megemelt és előrehozott kifizetéssekkel összesen 12 milliárd forint utalása indul novemberben. Baromfi állatjóléti támogatásokra 4,8 milliárd, míg sertés állatjóléti támogatásokra 7,2 milliárd forintot fizet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A kormány erre egy rendeletmódosítással teremtett lehetőséget, melyben a két intézkedés keretösszegét 20-20%-kal megemelte, és a kifizetéseket 2012-re előrehozta.

Palkovics Péter MVH elnök a sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy az előző évekhez képest korábban, már novemberben elkezdi utalni az MVH a mezőgazdasági területek erdősítésére nyújtott támogatásokat, mintegy 2300 ügyfélnek indul meg a kifizetés 1,4 milliárd forint összegben.

Szintén hamarosan indul a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás esetében a kérelmek kifizetése. Az intézkedés keretében közel 600 állattartó 1,1 milliárd forintot kap.

A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán nyújtandó támogatás esetén a 2012. augusztusban benyújtott kérelmek kifizetése is novemberben megtörténik, 72 millió forintot kap mintegy 3500 ügyfél.

December 1-jén teljesül a különleges tejtámogatás második felének kifizetése, melynek keretében 2 555 ügyfélnek 6 milliárd forintot utal az MVH.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.