Főoldal » Állattenyésztési szakkönyvek…

Állattenyésztési szakkönyvek…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szabó Ferenc: Állattenyésztéstan

Neves szerzőgárda (15 fő oktató, kutató) által összeállított mű a BSc szintű képzésben, a mezőgazdasági szakokon résztvevők számára írt tankönyv. Általános állattenyésztési ismeretek taglalása mellett a fontosabb haszonállatok tartásának, tenyésztésének, hasznosításának, termék-előállításnak és a termékeknek az áttekintésére vállalkozik a mű.

Dr. Bedő Sándor – Dr. Vajdai Imre: Állattenyésztési ismeretek gazdálkodóknak

A könyv összefoglalja azokat az ismereteket, melyek az egyes állatfajok termelésével kapcsolatosak és lehetővé teszik a korszerű, gazdaságos termék előállítást. Figyelembe veszi mindazokat a biológiai és műszaki fejlődésben bekövetkezett változásokat, melyek az állati termékminőségi és mennyiségi előállítására hatással vannak.

Dohy János: Genetika állattenyésztőknek

A könyv a klasszikus genetika törvényszerűségeinek áttekintése után egy-egy fejezetet szentel a molekuláris genetikának, a cito-, az immuno-, és a populációgenetikának. A továbbiakban az ökológiai genetika hasznosításáról, a tenyészértékbecslés elveiről, az állattenyésztés és az állatnemesítés jövőbeni irányairól, várható eredményeiről szól.

Dr. Böő István: Gazdasági állataink védelmében

A könyv a termék-előállítás mindenhatóságát tagadva az állatok védelmére hívjí fel a figyelmet. Az EU-ban elfogadott állatvédelmi törvények vezérgondolata az állatvédelem “tízparancsolatába” belesűríthető. A kényelmes tartáskörülmények, etetés, itatás, mozgásigény kielégítése, természetes viselkedés lehetőségének biztosítása és még sok egyéb kérdéskör tartozik a fogalomrendszerhez. Érdekes, várhatóan sok vitát kiváltó könyv próbálja meg ütköztetni az eltérő álláspontokat.

Dr. Nagy Nándor: Az állattenyésztés alapjai

Az állattenyésztés szinte forradalmasította az immuno- és biokémiai genetika, a citológia, ökológiai genetika, az állattenyésztési biotechnológia szemléletben hozott alapvető változást, s hogy felismerték a géntartalékok megőrzésének jelentőségét és egyre elfogadottabb a környezetbarát gazdálkodás. A tudományok kiválóságai fogtak össze, hogy az állattenyésztés mai ismereteinek szintézisét nyújtsák át az olvasónak. 

Dr Magda Sándor: Az állattenyésztés szervezése és ökonómiája

A mezőgazdasági vállalkozások szervezése és ökonómiája című négy kötetes műnek a negyedi kötete. A többi kötetben következetesen végigvitt ökonómiai szemlélet jellemzi a művet. A könyv célja megismertetni az olvasót a termék és a technológia megválasztásától az értékesítésig terjedő termelési és értékképző folyamat ökonómiai szemléletű tudatos szabályozásával, miáltal az állattenyésztési ágazatban jövedelmező gazdálkodás érhető el.


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.