Főoldal » Ángyán József: nő az agrár- és vidékfejlesztési programok támogatása a jövő évi költségvetésben

Ángyán József: nő az agrár- és vidékfejlesztési programok támogatása a jövő évi költségvetésben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

    Fülöpháza, 2011. november 22., kedd (MTI) – A hazai és uniós forrásból származó agrár- és vidékfejlesztési támogatások összege a 2011-es 592 milliárd forintról jövőre, a 2012-es költségvetés tervezete szerint 628 milliárd forintra nő – közölte Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára kedden Fülöpházán.

A legnagyobb részt a vidékfejlesztési programok támogatása teszi ki – beleértve az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot, és a Nemzeti Vidékstratégia forráskereteit, – amely a 2011-es 192 milliárd forintról 2012-ben 227 milliárd forintra bővül – mondta az államtitkár.
Ángyán József szerint további területek támogatása is jelentős lesz a jövő évi költségvetésben, amelyek közül kiemelte az Igyál tejet program 50 százalékos támogatás-növekedését, valamint a termelő és értékesítő szervezetek és szövetkezetek 400 millió forintos támogatás-bővülését.
A tervek szerint a Nemzeti Tanyafejlesztési Program támogatása 50 százalékkal 1,5 milliárd forintra nő.
A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: 2011-ben a mezőgazdaság jó évet zár, ennek köszönhetően a GDP-n belüli aránya kétszer akkora, mint az Európai Unió legfejlettebb országaiban.
Ángyán József reményei szerint a következő évben is meg tudja ismételni a mezőgazdaság a 2011-es jó eredményeket, mert, mint hangsúlyozta, az exportbevételekre szüksége van az országnak.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.