Főoldal » Aszalás házilag

Aszalás házilag

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Achim Samwald: Aszalás – gyümölcsök, zöldségek, fűszerek

A tartósítás legegészségesebb módjáról az aszalásról ad gyakorlati útmutatást kiadvány. Részletesen foglalkozik a gyümölcsök, zöldségfélék, fűszer- és gyógynövények valamint a gombák aszalásával. Bemutatja a korszerű aszaló berendezéseket, de olyan leírásokat is közöl, amelyekből az egyszerű aszaló berendezések házilag is elkészíthetők. Sokféle ételrecept található a fejezetekben, amelyek alapján egészen új módjait is megismerhetjük az aszalványok felhasználásának.

A könyv a saját termés tartósításához, illetve az árutermeléshez nyújt ismereteket a zöldség- és gyümölcstermelők részére. A tartósításnak ezzel az ősi, természetes és egyszerű formájával piacosabb, kurrensebb, magasabb áron eladható árut állíthatnak elő a termelők.

A különféle aszalványok például a falusi vendégfogadók, a nyugaton elterjedt és nálunk is szorgalmazott közvetlen, háztól való kereskedelem egyik fontos termékcsoportja lehet.

Sigrid Günther – Eva Maria Lipp: Aszalt gyümölcsök és zöldségek

A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás – csakúgy, mint korábban – a legjobb és legtermészetesebb tartósítási eljárásnak számít, és a szárított gyümölcsöket és zöldségeket a nagy tápértékű és egészséges élelmiszerek közé sorolják. Napjainkban örülhetünk annak, hogy folyamatosan növekszik azoknak az embereknek a száma, akik igénylik és követik a tudatos életvezetést, aminek alapját a természetes, egészséges élelmiszerek képezik.

Ez a könyv, amelyet az elődeinktől átvett ismeretek és gyakorlat gazdagítanak, ebben a szellemben kívánja felkelteni az érdeklődést számos szárított és aszalt különlegesség fogyasztása iránt, és emellett a sok recept és ötlet közreadásával további egyéni alkotásokra ösztönöz.


MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.