Főoldal » Az Agrár szakterület tevékenységéről…

Az Agrár szakterület tevékenységéről…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A szakterület vezetésére augusztus első napjaiban kért fel a www.felsőfokon.hu Szerkesztősége. Áttekintve az előtte történteket, a fő célom az alábbi volt: építkezni, építkezni, építkezni!

E hármas építkezés jelzőt szándékosan használom az alábbiak miatt:

Először

Az addig használt szűk szakág kereten kellett változtatnom. Magyarán öt területről közel harmincra növeltem a szakágak számát. Miért tartottam fontosnak ezt? Elsősorban olvasói szemmel nézve fontos, hogy kereséskor a látogató a releváns oldalt rövid úton elérje, ellenkező esetben tovább áll. Példa: nem elég a szakterületen egy állattenyésztés szakág, hanem azt tovább kellett bontanom szarvasmarha-tenyésztés, ló- és lovaglás, sertéstenyésztés, juhtenyésztés, kisállattenyésztés és méhészet szakágakra. Ennek révén a bejegyzések elhelyezése is könnyebbé és szakszerűbbé vált. Természetesen a jelenlegi állapot is változhat az igények és szükségletek szerint.

Másodszor

A bejegyzések, blogok számszerű növelése, és naprakészsége nagyon fontos. Ha nincs tartalmi választék és a felkerült anyagok lassan frissülnek, ebben az esetben az Olvasó ítélkezik, máshol keresi, kutatja kérdéseire a választ.

Harmadszor

A csapatépítés elkerülhetetlen és a lehető legrövidebb idő alatt végrehajtandó. Ennek hiánya a szakterület létjogosultságát is megkérdőjelezheti. E három témát együtt és egyidejűleg, rangsorra tekintet nélkül kellett és kell végrehajtani.

Számvetés:

Elmondhatom, hogy a nehezén túljutottunk. A bővített szakág keret kisebb szerkesztőségi hibák és fennakadások ellenére jól funkcionál. A bejegyzések számában is sikerült az utolsó helyek egyikéről az első három helyezett közé tornásznunk az agrár szakterületet. A csapatépítés első fázisában a szűk értelemben vett szakmai csapat létszámát hat főre sikerült növelnünk és a szakágak felügyeleti rendszerét is megosztottuk egymás között.

Jövő:

Kissé tréfásan, azonos az elején jelzettekkel, azaz építkezni, építkezni, építkezni! Ehhez annyit tennék hozzá kiegészítésképpen, hogy mindezt magasabb szinten, tudatosabban és a szakmai színvonal növelésével kell folytatnunk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.