Főoldal » Az alma…

Az alma…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Eisenstock Ildikó: Az alma

Az alma, a Paradicsom tiltott gyümölcse, a több ezer éves történet szerint Éva kezében a csábítás eszköze, az egyik legfontosabb gyümölcsünk. Végigkíséri az emberiség történetét, számos legendában (Paris almája, Tell Vilmos), művészeti alkotásban szerepel.

Európában szinte mindenütt megterem, termesztik is évszázadok óta, azaz szinte mindig kéznél van, mindennapi, állandó élelmiszerünk. Nem véletlenül, hiszen nemcsak állandó, hanem nagyon szerethető, és fontos is.

Szerethető, mert pompás az íze, az ezernyi fajta mindegyikének csinos a külleme, jól mutat a különféle ételekben, és remekül illeszkedik mindenféle menübe, de mindezeken túl fontos is, mert a maroknyi gyümölcsben sokféle gyógyerő lakozik.

Ebben a könyvben az alma mindezen jó tulajdonságairól olvashatnak. A bevezető ismerteti az alma történetét, botanikáját, gyógyhatásait, különféle felhasználási területeit. Ezt követően olyan ételek receptjeinek gyűjteménye következik, amelyekben az almáé a főszerep, kezdve a pompás salátákkal, levesekkel, húsételekkel, eljutva a mesés almás süteményekig.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.